1. Izmrvljeni svježi ili suhi kvasac izmiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka, žlicom šečera i žlicom brašna, pa pokriveno držite na toplom mjestu, da se digne na dvostruku količinu.
2. Brašno stavite u zdjelu, dodajte dignuti kvasac, omekšali maslac, žumanca, sol, šečer i naribanu limunovu koricu. Dodajte mlako mlijeko i mijesite tijesto, dok se ne pojave mjehurići . Dobro pokrijte i držite na toplom mjestu, dok se ne digne na dvostruku količinu.
3. Tada ga iz zdjele prebacite na pobrašnjenu dasku, premijesite i razvaljajte na 1 cm debljine.
4. Kalupom (može poslužiti?aša) izrežite okrugle oblike, redajte ih nakrpu i pokrijte da se opet dižu, oko 40 min.
5. Pržite ih u dosta vrućeg ulja, najprije s one strane na kojoj nisu ležale na krpi. Ulje ne smije biti prevruce, jer onda brzo tamne. Vadite ih rupicastom kasikom na papirnatu salvetu, da pokupi višak masnoće.Gotove pospite šečerom u prahu.
Sastojci
0,5 kg brašna
2 jajeta
4 dl mlijeka
20 g kvasca
10 dag šećera
soli
limunove kore
vanilin šećer
žličica masti
|
Nema komentara:
Objavi komentar